top of page

Håkon klokka del 3

Dette klokke prosjektet er vanskelig, det har vært mange utfordringer forhold til å anskaffe alle pengene som skal brukes til produksjonen av klokkene. Passe på at fabrikken holder avtalt produksjon, noe som ikke har vært problem til nå. Fabrikken har levert god kvalitet på urkasse, urverk og urskive.


Noen av de største utfordringene pr i dag er at dollaren har steget og kostnaden utgjør nesten 20 000,- ekstra i produksjonen. Noe som har gjort dette vanskeligere å faktisk kunne finansiere. Korona situasjonen gjør også ting vanskelig med mange som mister sitt levebrød og må spare mer penger nå eller før. Mange firmaer legges ned på grunn av vanskelige forhold.

Heldigvis har de som har støttet prosjektet vært utrolige tålmodige og interesserte.


Produksjonen av klokken er startet og de 100 klokkene som blir produsert blir enestående. Det vil aldri bli gravert "Grunnleggerutgave" på noen av modellene som kan bli produsert i fremtiden.


Målet mitt er alltid å levere noe jeg selv ville brukt daglig uten problemer, noe som føles solid ut og tåler litt juling. Urkassen er laget av 316L stål som er ofte valgte metallet for klokker på grunn av hvor slitesterkt det er. Urkassen vil få det industrien kaller "hairlines" små riper som nesten er usynlige.

Urverket er ikke et veldig dyrt urverk men det er pålitelig og holder i lang tid. Urverket er av seiko design og meningen er at det skal holde i mange år, gjerne 5 til 10 år uten noen problemer. Når det begynner å gi etter skal det være enkelt og ikke dyrt å skifte det ut.

Jeg er så lei av dagens industri standard, produkter holder i npen år og deler skal koste deg dyrt.


Når det kommer til selve 14 dagers returrett så er ikke det aktuelt, siden klokker er gravert med nummer. Det er forklart i retur ved kjøp at denne ikke kan returneres.

Garantier og reklamasjonsrett følges så tett det lar seg gjøre.

Feilproduksjoner som urverk som ikke fungerer, produksjonsfeil er selvfølgelig dekket. Glasset, urkassen og reim dekkes ikke da dette er slite deler. Slitedeler defineres som deler ved mye bruk vil få skader eller bruksmerker. Dette er vanlig standard i klokkeindustrien.


Det er viktig at det ikke misforståes det med vanntett og motstandsdyktig mot vann. Klokken skal tåle opptil 100 meter, 100 meter betyr ikke at man kan dykke 100 meter ned i vannet. Det betyr at du kan svømme, dusje eller lettere press på klokken. Når du gjør dette er det viktig å ikke utsette klokken for varme å så kulde, da vil det komme kondens inne i klokken. Dette kan skje med alle klokker.

Kronen på klokken er av typen man skrur fast, om den ikke er fastskrudd vil heller ikke klokken være motstandsdyktig mot vann.


Jeg kommer til å legge ved en enkel bruksmanual og ting man burde unngå med klokken.


Boksen til klokken er laget i svartpapp og logo med navn påtrykket i gullfarge(metallisk). Innpakning er viktig, akkurat for denne produksjonen så er klokken i fokus ikke innpakningen. Innpakningen er gjort enkel for å spare kostnader og holde salgskostnaden lav. Jeg har jobbet også miljøpark i nesten 8 år, og emballasje er et stort problem. For å kunne lage emballasje som virkelig var verdt å ha, ville dette øke kostnaden. Mye av dagens emballasje er laget av flere produkter og lar seg ikke gjenvinne, pappen fra boksen i klokken kan lett kastes i papiravfall eller beholdes.


Jeg har også fått laget til en flott plakat for dere som liker å henge opp klokkerelevant kunst på veggen deres. Plakaten er designet med fokus på "vintage" gamle plakater fra 40-60 tallet.

Alle som har bestilt klokken vil få digital link til å laste ned plakaten.
Som alltid er det viktigste i arbeidet mitt ærlighet ovenfor deg som kunde.Mvh Bjørn Hornnes
33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page